Четвер, 28 Березня, 2024

Ні дня без протесту у Рівному: на цей раз, проти Авакова

Цей тиждень у Рівному можна сміливо назвати тижнем протестів. До бунту торговців Центрального ринку та рівненських перевізників сьогодні додалися кілька десятків людей, які організували мітинг з єдиною вимогою – відставка міністра МВС України Арсена Авакова. Далі розповідає “https://yes-Rivne.com.ua“.

Протест відбувся біля будівлі Рівненської ОДА. Сьогодні, 5 червня об 11-й годині тут розпочалася сесія. Крім цього, міністр 5 червня має звітувати у Верховній Раді. 

Напередодні, про цю акцію протесту біля Рівненської ОДА розповідав керівник місцевого “Об’єднання добровольців”. 

Причиною такої акції є нерозслідувані гучні справи та зловживання. Подібні протести відбулися сьогодні у багатьох містах України. 

Роман та його прибічники такими своїми діями хотіли нагадати міністру про вбивство Олександра Музичка, відомого як “Сашка Білого”, багатьох патріотів за гратами, добровольців з Закарпаття “Сонечко”, волонтерів і бійців, які проходять у справі Шеремета, кримінальну справу на Житомирщині, Кагарлик і Бровари, підтримку незаконного знищення лісів та нелегального видобутку бурштину. Це далеко не весь список. 

Роману Ковалю та деяким учасникам акції протесту не дозволили виступити з трибуни ради. Причина – сесії РОДА відбуваються у закритому форматі через карантин: представники четвертої влади та громадськості там перебувати не можна. 

Натомість, бунтарі приклеїли заяву на вході будівлі ОДА і облради. 

Після цього всі присутні розійшлися. 

До слова, у Києві, біля стін Верховної Ради люди теж зібралися на акцію протесту проти Арсена Авакова. 

Під час своєї промови із трибуни міністр МВС України зазначив, що не варто засуджувати весь особовий склад за кількома негативними випадками. Додав також, що згідно соціологічного дослідження, населення України довіряє поліції на 43 %. 

.,.,.,.