П’ятниця, 29 Березня, 2024

Що впливає на вартість позашляховика?

Різноманіття цін на вторинному ринку на позашляхові машини досить широке. Це потрібно враховувати, щоб не зіткнутися з проблемами і не переплатити. Автовласник легко може опинитися в складній ситуації і просто натрапити на хитрого ділка.

Інструментом для пошуку цін служить сайт AUTO.RIA. Тут без проблем можна довідатися про ціни на бу дастери. Цей позашляховик дуже популярний і користується попитом по всій країні.

На остаточний цінник машини впливає безліч факторів. Їх потрібно проаналізувати головним чином покупцеві. Не факт, що продавець виставляє актуальну вартість. Цілком ймовірно, що він вказав цінник, який зручний тільки для нього.

Як аналізувати ціни в Інтернеті?

У розрахунок береться кілька факторів:

  • Історія автомобіля. Реальний продавець без проблем розповість про те, скільки разів машина була в ДТП, коли проходила сервіс, яким моторним маслом обслуговувалася і яким бензином заправлялася. Зрозуміло, що техніка, яка ремонтувалася вже кілька разів і відновлювалася після дорожньо-транспортних пригод, не може коштувати дорого.
  • Стан основних вузлів. Краще купувати машину у тих, хто готовий надати сервісний звіт. Це документ, в якому будуть вказані рівень зносу двигуна, коробки передач і підвіски. На позашляховиках ремонт кожного з цих вузлів обійдеться в кругленьку суму.
  • Оригінальність комплектуючих. За роки експлуатації на машині могли бути поміняні різні деталі. Головне, щоб це були не аналогові вузли, а справжні оригінальні. Переплачувати за машину, на якій стоять китайські підробки, не варто.
  • Стан салону. Це один з другорядних, але, тим не менш, важливих чинників. У автовласника піде багато часу на заміну обшивки, обробки, приладової панелі, керма і важеля коробки передач.
  • Загальний пробіг. Пробіг машини потрібно враховувати станом педалей і важеля коробки передач. Цифри на пробігу можна підкрутити під будь-яке зручне значення.
  • Додаткові опції. Націнка робиться за рахунок протитуманних фар, акустики, шумоізоляції, додаткового комплекту гуми і інструменту. З одного боку це вигідне доповнення, але потрібно зрозуміти, чи дають ці функції якісь реальні плюси.

Як купити хороший позашляховик за мінімальною вартістю?

Сайт AUTO.RIA – це не тільки український, а й міжнародний ресурс. Тут можна знайти пропозиції навіть з європейських автобазарів. Цікаво, що тут той же позашляховик дастер коштує на порядок дешевше. Якщо є бюджет, можна відправитися за кордон і при цьому значно заощадити, а також провести час в новій країні.

Топовими вважаються чеські і польські авторинки. Тут позашляховики не користуються попитом, а загальна цінова політика компаній лояльна. Саме тут український автовикуп купує техніку, перепродує її по націнці вже всередині країни.

Додаткову економію можна отримати за рахунок інших порад:

  • Шукати оголошення в провінції. У глибинці можна знайти позашляховики від автолюбителів-пенсіонерів. Зазвичай цей клас водіїв добре стежить за станом машини і зберігає техніку в належних умовах. Тому навіть позашляховик віком в 10-15 років може не відрізнятися від заводської конфігурації.
  • Подивитися оголошення від нових українських авторинків. Новачки цієї індустрії залучають клієнтів за рахунок знижок і бонусів на старті. Уцінка для нових клієнтів може робитися до 30-40%.
  • Подивитися оголошення з сусідніх міст і областей. В Україні у кожного регіону своя економічна ситуація, купівельна спроможність. Ймовірно, що в сусідньому більш бідному регіоні ціни на машини набагато нижче, а при цьому техніка може поставлятися в топовій комплектації.

Що перевірити перед покупкою?

В першу чергу автовласникові потрібно пробити машину по вин-коду. Це спеціальний серійний номер, який являє собою своєрідний ідентифікатор. З ціього маркування можна пробити машину по кредитним організаціям і правоохоронним органам. Саме завдяки цьому можна дізнатися, чи була машина в дорожньо-транспортній пригоді і числиться в угоні.

Головне – не переплачувати перекупникові. В Україні багато людей скуповують машини і перепродують за націнкою. Інші просто домовляються з продавцем і шукають покупця. Виявити посередника легко. Досить поставити йому конкретне запитання про машину. Швидше за все, перекупник дасть якісь загальні відповіді, не зможе здивувати конкретикою.

На AUTO.RIA з кожним користувачем можна поспілкуватися. Крім того, тут в оголошенні продавці можуть розмістити велику кількість фотографій і відформатувати текст. Якщо дилер спочатку відповідально ставиться до оформлення процедури продажу, це стає великим плюсом. Це означає, що можна розраховувати на вигідну і комфортну угоду.

.,.,.,.