Четвер, 28 Березня, 2024

Віче на майдані: рівняни долучились до Всеукраїнської акції

Днями у центрі міста, а саме на майдані Незалежності кілька сотень рівнян долучилися до акції, яка пройшла під лозунгом «Ні капітуляції». До містян також приєдналися й такі політичні сили, як «Європейська солідарність» й «Свобода». Далі розповість yes-rivne.

Відомо, що акція проходила ну лише у Рівному, а й в багатьох містах України. Найбільше людей зібралося у самому серці Києва.  Основними вимогами учасників акції було наступне:

  • ніяких компромісів у питаннях, які стосуються унітарності нашої країни;
  • жодних компромісів у питаннях євроатлантичного курсу;
  • заборонити проведення виборів на окупованих територіях Донецької області, до поки не будуть виведені російські війська й не буде встановлений контроль над державним кордоном;
  • повернення Україні Криму;
  • ні в якому разі не припиняти судових процесів проти країни – агресора.

Основною вимогою учасників був заклик до Президента України не перетинати так званих «червоних ліній»  під час зустрічі «Нормандської четвірки», яка відбулася вчора, дев’ятого грудня у Парижі. Саме тут відбулася зустріч Володимира Зеленського із президентом Росії Володимиром Путіним. Присутні були також й Ангела Меркель та Емануель Макрон.

Відомо, що на зустрічі були узгоджені домовленості, які стосуються формули Штайнмаєра. Також було домовлено про припинення вогню на Сході України, розведення військ та обмін полоненими.  За чотири місяці обидві сторони умови повинні виконати й підготуватися до проведення місцевих виборів. Після чого «нормандська четвірка» знову сяде за круглим столом для обговорення подальших дій.

У свою чергу канцлер Німеччини Ангела Меркель наголосила, що до виконання умов мають бути залучені міністри закордонних справ та політичні радники. 

.,.,.,.