Четвер, 28 Березня, 2024

Мер Рівного проти відкриття ринків

Міністерство охорони здоров’я України дозволило владі на місцях відкрити продуктові ринки на період карантину. Проте наказало в обов’язковому порядку виконувати певні правила:

  • це має бути лише ринок харчових продуктів;
  • на території ринку можуть перебувати не більше одного відвідувача на 20 кв. м торгівельної площі;
  • покупці мають знаходитися у черзі на відстані не менше ніж на 1,5 м один від одного;
  • продавці та покупці мають бути у спеціальних захисних засобах – масках;
  • для ринків вихідного дня відстань між торгівельними прилавками має бути не менше 3-х метрів. 

У вівторок відбулася селекторна нарада з Президентом України та очільниками міст, на якій і обговорювали дане рішення. Переважна кількість мерів негативно віднеслися до такої постанови. Володимир Хомко теж проти відкриття продуктових ринків. Далі розповідає “yes-rivne.com.ua“.

Адже, це зрозуміло, що таких вимог, які ставить головний санітарний лікар, на продуктовому ринку дотримуватися майже нереально. Якщо в супермаркетах та маленьких продуктових магазинах виконання цих правил контролюють самі працівники, то на ринку буде просто хаос. Карантинні заходи навпаки мають посилюватися, а не послаблюватися. 

Працювати продуктовому ринку у Рівному чи ні буде вирішувати комісія з питань техногенного-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міста. Однак мер міста запевнив, що позиція комісії у цьому питанні одностайна – усі думають та хвилюються за життя і здоров’я рівнян. 

Проти прийняття позитивного рішення не тільки мер міста, а й санітарна служба та Держпродспоживслужба. 

Це рішення (можливості відкриття ринків), на думку Володимира Хомка, є популістським. 

До слова, медичні працівники наголошують, що ринок – це місце масового скупчення людей, де здійснити контроль дотримання безпечної дистанції там буде просто неможливо. 

.,.,.,.