П’ятниця, 29 Березня, 2024

Що думає Володимир Хомко про рекламу в центрі міста?

Не так давно у Рівному зносили незаконно встановлені сітілайти, тобто рекламні конструкції. Далі розповідає “yes-rivne.com.ua” 

Безліч питань, суперечок та пропозицій було стосовно рекламних сітілайтів на вулиці Соборна на відрізку території від Аміго і до зупинки “Театральна площа”. 

Відповідну петицію рівняни підтримали і її мусив розглянути мер міста Володимир Хомко. Громадяни за, а міський голова – проти. 

За словами Хомка, рекламні конструкції на цій території ніхто прибирати не буде. 

Олег Редзюк, автор петиції, розмістив її на сайті міської ради ще 19 квітня. Чому він вирішив просити прибрати сітілайти? Через те, що рекламні щити на вулиці Соборній, біля магазину “Слово” візуально спотворюють вулицю, а основне – роблять значно меншою зону для пішоходів. 

Всього за сім днів петицію підписали 229 рівнянина, а 23 травня вона набрала потрібну кількість голосів, а саме 300 й потрапила на розгляд меру. 

Володимир Хомко відповів, орієнтуючись на закон “Про рекламу”, постанову Кабміну, правила розміщення зовнішньої реклами у Рівному та Конституцію. 

За його словами, рекламні сітілайти, які розміщені на вулиці Соборна, 57, мають всі відповідні дозволи на встановлення саме на вказаній території. Видані вони на основі рішень виконкому міськради. Згідно цих нюансів, відсутні причины для знесення даних рекламних конструкцій. 

Неможливо не згадати, що через нульовий потік клієнтів під час карантину, всі розповсюджувачі реклами, які знаходяться в комунальній власності міста, можуть не платити податки. 

Також у Рівному до 2021 року діє заборона на встановлення нових конструкцій для реклами. Наразі у місті є близько тисячі елементів реклами з усіма відповідними дозволами на встановлення і така ж кількість незаконних. 

До слова, поки питання про знесення сітілайтів поблизу магазина “Слова” отримало відмову від мерії. 

.,.,.,.