Вівторок, 19 Березня, 2024

Поліція відкрила кримінальне провадження на мера Рівного Олександра Третяка

Віднедавна в засобах масової інформації активно обговорюють новину, що стосується покупки двохповерхового будинку мером Рівного Олександром Третяком. Подія набула широкого розголосу та стала цікавою рівненським правоохоронцям. Поліція відкрила кримінальне провадження та з’ясовує, звідки у Третяка такі кошти та скільки насправді витрачено на покупку елітної нерухомості у житловому масиві GreenVille поблизу міста, пише yes-rivne.com.ua.

Мера звинувачують у непрозорості своєї діяльності перед громадою та навіть пропонують пройти детектор брехні. Ще 21 грудня минулого року заговорили про покупку престижного житла на околиці Рівного. На той час Третяк неактивно коментував ситуацію та всіляко уникав зустрічі з журналістами. Вже 5 січня 2022 року відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 366-2 Кримінального кодексу, тобто за умисне декларування неправдивої інформації. Слідчі називають достатньо підстав та вважають свої дії правомірними.

Відомо, що міський голова володіє двохповерховою віллою площею 279,8 м2.. В будинку зроблено сучасний ремонт, отже суттєвих капіталовкладень він не потребує. Крім того, розходяться думки щодо реальної вартості нерухомості. В ЗМІ провели розслідування і запевняють, що попередні власники продавали житло за 220 тисяч доларів. Олександр Третяк називає іншу цифру і заперечує наявність ремонту. Мер розповідає, що більша частина грошей – це кредитні кошти. В Ощадбанку міський голова заключив договір на 71 тисячу доларів і має їх виплатити протягом 30 років. Лише 31 тисячу доларів вдалося докласти із власних заощаджень. 

Зараз Третяк разом із сином та безробітною дружиною проживають в багатоквартирному будинку на вулиці Макарова. Найближчим часом переїжджати у новопридбане житло не планують, адже воно потребує ремонтних робіт, а це додаткові кошти та питання часу.

У декларації за 2020 рік вказано, що сім’я проживає у квартирі площею 34,7 м2  у спальному районі міста. Житло записане на сестру мера. Крім того, 36-річний міський голова володіє земельною ділянкою в Корнині та двома легковими автомобілями. Зараз Олександр Третяк у відпустці до 14 січня, проте не мовчить. На своїй сторінці у Фейсбук очільник міста висловив думку про те, що теперішня ситуація навколо його особи підігрівається конкурентами та набула такого широкого резонансу завдяки чітко спланованим діям.

.,.,.,.