П’ятниця, 29 Березня, 2024

На Рівненщині політики та активісти визначали цілі сталого розвитку краю

У Рівному стартував Регіональний форум «Цілі сталого розвитку в натхненні кожного. Рівненщина – 2030», пише yes-rivne.com.ua.

17 цілей сталого розвитку для держави та людей встановили в ООН ще у 2015 році. З того часу усі активні громадяни, політики, бізнесмени працюють над їх розвитком та вдосконаленням. За словами заступника голови Рівненської ОДА Світлани Богатирчук-Кривко, ще до того, коли були затверджені 17 цілей, у Рівному працювала муніципальна програма сталого розвитку, яка максимально залучала програми ПРООН.

Серед основних цілей учасники форуму визначили: енергозбереження, відповідальне споживання і виробництво, якісна освіта, сталий розвиток громад, боротьба зі зміною клімату.

«Національна доповідь лягла в основу розробки стратегічного плану кожної області. Рівненщина підписала  меморандум з директоратом ПРООН. У нас завершуються цикли сталого розвитку до 2020 року і сьогодні ми вже розпочали планування наступних. Ми працюємо в галузях, територіально, залучаємо ОТГ. І цілі, які ми визначаємо глобальними для нашої області, це енергоефективність, розвиток громад, екологія», – зазначила Світлана Богатирчук-Кривко.

На форум також завітав  директор ПРООН в Україні Янтомас Хімстра, який зауважив:

 «Майбутнє нашої планети –  це те, що ми не можемо ігнорувати. Цілі сталого розвитку ми маємо імплементувати та підхопити на національному, обласному, районному рівнях, рівні громад та індивідуальному рівні».

.,.,.,.